REMEDIUMREMEDIUM

Mezinárodní konference "Život po poranění mozku"

12. března 2009

Místo konání: Poslanecká sněmovna, místnost č. 205, Sněmovní 1, Praha 1

Pro koho: vedoucí zdravotně-sociálních odborů, odborníci - lékaři, neuropsychologové, ergo

Pořadatel: CEREBRUM - Sdružení osob po poranění mozku a jejich rodin

Kontakt:
info@cerebrum2007.cz
777 689 546

Konference "Život po poranění mozku" se bude zabývat aktuálními otázkami organizace a zajištění zdravotních, rehabilitačních a zdravotně-sociálních služeb určených lidem po poranění mozku.

Významným rysem konference bude prezentace současných trendů v oblasti neurorehabilitace a jejich vliv na obsah a rozsah poskytované péče stejně jako prezentace holandského a francouzského systému péče a rehabilitace osob po poranění mozku a jeho financování. Konference se zaměří na oblast post-akutní a následné péče, dále se bude zabývat oblastí pracovní a sociální integrace osob po poranění mozku a v neposlední řadě problematikou pečujících rodin.

Na konferenci vystoupí přední čeští a zahraniční experti z lékařské a akademické komunity, kteří se zabývají problematikou poškození mozku, zástupci státní správy, představitelé pacientských organizací a také rodiny postižených osob. Více se o konferenci i jednotlivých přednášejících dozvíte z přiloženého programu.

Nad konferencí převzali záštitu Ing. arch. Daniela Filipiová, ministryně zdravotnictví, doc. MUDr. Olga Švestková Ph.D., přednostka Kliniky rehabilitačního lékařství 1. LF UK, Ing. Zdeněk Škromach, předseda Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a MUDr. Jaroslav Krákora, místopředseda Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Konferenci je možné uskutečnit díky laskavé finanční podpoře nadace Open Society Fund Praha a Velvyslanectví Nizozemského království.


(c) 2006, REMEDIUM