REMEDIUMREMEDIUM

Deskohraní

8. října 2011

Místo konání: Tyršův dům, Újezd 40, Praha 1

Pro koho: pro všechny

Pořadatel: Duha-Děsír, Klub deskových her Paluba

Kontakt:
777852582 Jakub Těšínský, ředitel festivalu

Deskohraní je festival plný deskových a karetních her, předváděček, turnajů, volného hraní a jiných atrakcí. Je určen všem hravým lidem z celého světa, malým i velkým, expertům i amatérům. Připravujeme program pro děti i dospělé, pro hráče i veřejnost, nabízíme mistrovské turnaje i začátečnické soutěže.

Přijďte za námi druhý říjnový týden do Michnova paláce Tyršova domu v Praze zahrát si deskové hry známé i neznámé, moderní i prastaré, pro radost i v soutěžích.

Deskové hry boří bariéry. Nezáleží na tom, jakého jste věku, náboženství, rasy, či fyzické kondice, záleží pouze na tom, jak jste hraví.

Všech devět dní je naplněno bohatým programem. Pro návštěvníky, kteří si chtějí jen tak zahrát, je připravena herna - Ludotéka, ve které si vyberete z více než 500 her různých žánrů, náročností a délek. K dispozici jsou hry pro nejmenší děti (od 4 let), hry pro větší děti, hry vhodné na párty, klasické euro-hry a pro ty nejnáročnější i něco z pokladnice válečných her. Máme připravené hry pro větší společnost, hry pro páry i hry pro jednotlivce. Návštěvníkům se budou věnovat odborní lektoři - hermani, kteří poradí s výběrem vhodné hry, hru představí a pomůžou s vysvětlením pravidel.

Pro soutěživější je k dispozici velké množství turnajů. Stále je možné se přihlásit (na http://www.deskohraní.cz) do turnajů v klasických i moderních hrách, například v Carcassonne, Bangu, Zatre, Scrabblu, piškvorkách, Agricole nebo Údolí králů. Kromě mistrovství republiky v Carcassonne, v Osadnících z Katanu nebo finále Dominion Tour nelze zapomenout na soutěž prestižní čtyřčlenných družstev Čtyřpohár.

Další body programu tvoří řada předváděček a rychlokurzů. Letos bude možno navštívit třeba rychlokurz hry Stratego, u nás známé ve variantě Maršál a špión. Zajímavé je také Fórum autorů, ve kterém lze obdivovat (ale i si zahrát) novinky českých autorů her.

O víkendech je připraven dětský koutek s hlídáním dětí, který mohou využít rodiče pro zabavení svých ratolestí od 4 let.

Ve všední dny dopoledne se chystá bohatý program pro školy, školáci se pod vedením lektorů naučí mnoho nových her a zúčastní se menších turnajů.

Jak je vidět, je z čeho vybírat, nabídka festivalu je opravdu pestrá a lákavá pro každého.

Vstupné je pondělí - středa zdarma, v ostatní dny dospělí 70Kč, zlevněné vstupné 50 Kč, děti 30 Kč.

Informace, přihlášky a podrobný program najdete na http://www.deskohrani.cz


(c) 2006, REMEDIUM