REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

TISKOVÁ ZPRÁVA - PROJEKT "ROZPOZNÁŠ VČAS DLUHOVOU PAST?"

Praha 3.3.2011

Občanská poradna REMEDIUM završila v únoru 2011 pilotní fázi úspěšného projektu s názvem "ROZPOZNÁŠ VČAS DLUHOVOU PAST?". Projekt se věnuje finančnímu vzdělávání mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech. Díky positivním ohlasům ze strany účastníků vzdělávání i pracovníků domovů bude projekt, opět za podpory Nadačního fondu Albert, pokračovat i v letošním roce.

Lektoři finanční gramotnosti se budou ve druhé fázi projektu věnovat dětem a mladým lidem navštěvujícím nízkoprahové kluby a i nadále mladým lidem vyrůstajícím v dětských domovech. Projekt bude opět realizován v Praze a ve Středočeském kraji.

Občanská poradna REMEDIUM poskytuje již od roku 2000 odborné sociální poradenství lidem v obtížné sociální situaci. Od roku 2008 byl zaznamenán výrazný nárůst počtu dotazů, které se týkají dluhové a související problematiky jako je bydlení, rodinná a partnerská témata apod. "Na poradnu se obracejí stále mladší lidé, kteří se díky neuváženému zadlužení dostávají do obtíží, které budou často řešit po celý další život. Nízká finanční a spotřebitelská gramotnost je celospolečenským problémem a je potřeba věnovat pozornost také ohroženým skupinám mladých lidí. Vzdělávání v této oblasti je potřebným krokem k posílení vlastní zodpovědnosti při nakládání s osobními a později rodinnými financemi", uvedla Mgr. Lena Tomšů, vedoucí Občanské poradny REMEDIUM.


Pro další informace o projektu i o činnosti poradny kontaktujte:
Mgr. Lena Tomšů
vedoucí Občanské poradny REMEDIUM
e-mail: lena.tomsu@remedium.cz


O občanském sdružení REMEDIUM Praha (www.remedium.cz)
Občanské sdružení REMEDIUM Praha je nevládní nezisková organizace zaměřená na vzdělávání, podporu a pomoc v psychosociální oblasti. REMEDIUM Praha dává příležitost ke zkvalitňování života. Posilujeme samostatnost a zodpovědnost jednotlivců i organizací tím, že podporujeme rozvoj krizových služeb a pomáhajících profesí realizací vzdělávacích programů a vydáváním odborných materiálů, organizujeme vzdělávací, společenské a pohybové programy pro seniory, provozujeme občanskou poradnu, podporujeme rozvoj a spolupráci neziskového sektoru v Praze 3.


(c) 2006, REMEDIUM