REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Tisková zpráva: Projekt "Vzdělávání studentů sociální práce v oblasti ochrany spotřebitele a zvyšování finanční gramotnosti obyvatel prostřednictvím internetové aplikace Dluhový labyrint"

V roce 2012 realizovalo občanské sdružení REMEDIUM Praha s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu projekt "Vzdělávání studentů sociální práce v oblasti ochrany spotřebitele a zvyšování finanční gramotnosti obyvatel prostřednictvím internetové aplikace Dluhový labyrint".

Cílem tohoto projektu bylo posílení informovanosti občanů v oblasti spotřebitelské a finanční gramotnosti prostřednictvím vzdělávání studentů oboru sociální práce a vytvořením a provozováním interaktivní internetové aplikace Dluhový labyrint.

Dvoudenní kurz "Ochrana spotřebitele v praxi" pro studenty sociální práce byl v rámci tohoto projektu realizován dvakrát a to ve spolupráci s Katedrou sociální práce FF UK. Celkem se jej zúčastnilo 34 účastníků z různých vysokých a vyšších odborných škol. "Že se jedná o aktuální a potřebné téma bylo velmi zřetelné i z aktivního přístupu účastníků, kteří během kurzu kladli mnoho dotazů. Mnoho otázek se týkalo i úzce související problematiky zadlužování," říká jedna z lektorek kurzu Mgr. Petra Skuhrová. Ze zpětných vazeb získaných od účastníků pak vyplynulo, že na kurzu nejvíce ocenili užitečnost, srozumitelnost a přehlednost získaných informací.

Dluhový labyrint, v němž lze nalézt "informace o dluzích nejen pro dlužníky", byl spuštěn 30.7. 2012. Jeho cílem je umožnit lidem získat ve kteroukoliv denní dobu věcně správné a aktuální informace o právech, povinnostech a možnostech, které souvisí s dluhovou problematikou. "Jsme velmi potěšeni zájmem, s nímž se náš Dluhový labyrint setkal. Od jeho spuštění do konce roku 2012 jej navštívilo 2720 lidí, řada z nich opakovaně. Celkově jsme zaznamenali 3415 návštěv", říká koordinátorka projektu Mgr. Kristýna Krušinská. "V obou dvou aktivitách bychom velice rádi pokračovali i v roce 2013," dodává.

Bližší informace o projektu můžete získat na obcanskaporadna@remedium.cz.



(c) 2006, REMEDIUM