REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OBLASTI KRIZOVÉ INTERVENCE_zahajujeme projekt podpořený ESF

Záměrem dlouhodobého projektu reg.č. CZ.1.04/3.1.03/A7.00193, který realizujeme od 1. října 2013 do 31. května 2015, je pomocí podpory z prostředků ESF OPLZZ zvýšit dostupnost akreditovaných vzdělávacích programů a tím zvýšit kvalitu sociálních služeb zaměřených na krizovou pomoc na území ČR mimo Hl.m. Praha. Účastí na akreditovaných kurzech budou pracovníci působící v sociálních službách kvalitněji pracovat se svými klienty v krizových životních situacích a nabízet tak odbornou a komplexní pomoc.

V rámci naší pravidelné komunikace s poskytovateli služeb o možnostech vzdělávání jsme připravili nabídku vzdělávacích programů posilujících odborné kompetence pracovníků těch služeb a pracovišť, která poskytují pomoc klientům ve zvlášť obtížných životních situacích.
Jedná se zejména o tyto sociální služby: krizová pomoc, odborné sociální poradenství, tísňová péče, raná péče, telefonická krizová pomoc, azylové domy, domy na půl cesty, kontaktní centra, služby následné péče, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, terapeutické komunity, terénní programy.

Řada krajů tato pracoviště ve své psychosociální síti postrádá, směřuje k jejich založení a potřeba kvalifikovaných pracovníků vzrůstá.
Realizace projektu přinese nejen zvýšení kvality odborných kompetencí, odborného sebevědomí a nasměrování k profesnímu rozvoji pracovníků v oblasti sociálních služeb, ale i posílení schopnosti spolupráce a komunikace mezi subjekty působící v oblasti sociálních služeb.

Těchto změn bude dosaženo prostřednictvím realizace tří akreditovaných vzdělávacích programů (vždy ve dvou bězích):
- Komplexní krizová intervence (pro sociální pracovníky - v rozsahu 248 hodin)
- Komunikace jako nástroj spolupráce (pro pracovníky v sociálních službách, sociální pracovníky a vedoucí pracovníky sociálních služeb - v rozsahu 16 hodin)
- Jak zvládat úskalí pomáhající profese (pro pracovníky v sociálních službách, sociální pracovníky a vedoucí pracovníky sociálních služeb - v rozsahu 32 hodin)
Členy realizačního týmu projektu jsou akreditovaní lektoři naší organizace.

Naším hlavním cílem je zvýšit dostupnost a kvalitu krizových služeb pro uvedené cílové skupiny tak, že nejen poskytneme vzdělání pracovníkům činných v sociálních službách, ale především prostřednictvím odborně připravených pracovníků zlepšíme kvalitu sociálních služeb v jednotlivých regionech ČR.

Zuzana Radová
ředitelka sdružení
Bc. Jana Tupá
vedoucí projektu
vzdelavani@remedium.cz


(c) 2006, REMEDIUM